The lost city- en app som övar matte….va?!

Vi har prövat en ny app ”The lost city”  på matten….ungarna var med på banan, att jobba med ipaden är alltid intressant och denna gången var det ingen skillnad på entusiasmen=)

Jag berättade att de skulle få klura lite på ett mattespel och det tog inte lång tid förrän huvudena i jobbarparen satt tätt ihop, koncentrationen på topp och klassrummet fylldes med uttryck såsom ”ahaaaa! Var det sååå man gjorde”, och ” prova där, så måste det vara…” och ”har ni lyckats? Hur gjorde ni? Tipsa oss….” Som ni kanske förstår så var det ett arbetsflow utan like…samarbete tränades, resonemangsförmågan vässades, tålamodet prövades, man fick pröva och ompröva, gissa och dra slutsatser, klura tillsammans, välja strategi, uppskatta och diskutera, föra samtal och följa instruktioner….och då har barnen mage att fråga om det verkligen är matte de jobbar med=) ABSOLUT svarar jag….i allra högsta grad – samtidigt som ni jobbar med ungefär 1/3 av hela läroplanen….

Åh vad jag älskar dessa ungar! ….och matte=)

En reaktion på “The lost city- en app som övar matte….va?!

  1. Nina

    Jag och barnen har kört igenom alla ”Fire maple games” och tycker att de är fantastiskt bra 😊.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *