Grymmaste kidsen ”talkar” engelska som få!!

De sista två engelsklektionerna för året spenderades genom att titta tillbaka på vad vi har gjort under året, vi startade ju med ett english tea-party och tränade oss på att göra en presentation av oss själva och en påhittad figur. Dessa figurer har sedan barnen sparat och nu var det dags att se om all den träning vi lagt ner på att skapa engelska dialoger bla med LegoStoryStarter (lärlegot) har gjort att vi utvecklat denna förmåga.

I läroplanen står det att:

Undervisningen i ämnet engelska ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i engelska språket och kunskaper om områden och sammanhang där engelska används samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften.

Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla en allsidig kommunikativ förmåga. Denna förmåga innebär att förstå talad och skriven engelska, att kunna formulera sig och samspela med andra i tal och skrift och att kunna anpassa sitt språk till olika situationer, syften och mottagare…”

Här kommer ett urval av elevernas samlade förmåga, denna gång presenterad i en härligt paketerad film gjord i appen ”Puppet Pals” .

Varsågoda – jag ger er……”trumvirvel”….THE MOST FABULOUS KIDS IN TOWN!!!

Gjord av Carl-Gunnar och Rami!

Gjord av Ida och Helin!

Gjord av 2 grymma killar som vill vara anonyma=)

Gjord av Xayaad och Basma!

Gjord av fröken och Abdul-Rahman!

Gjord av Beppe och Neo!

https://www.youtube.com/watch?v=GpoD6FBliZI

 

Vad tycker ni? Värt en kommentar kanske=)?

/Ninna

 

 

 

 

En reaktion på “Grymmaste kidsen ”talkar” engelska som få!!

  1. Cecilia Bergentz

    Hej alla elever i Ugglornas näste, vad roligt att se era filmer. Era figurer har verkligen lärt sig mycket engelska. Jag ska ha årskurs 3 nästa läsår och kanske gör jag något liknande 🙂

    Tack för titten, hälsningar Cecilia, lärare på Hummelstaskolan i Enköping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *